Hoppa till innehåll

Suedes och andra…

2010-12-04

Vilket uppdrag tycker sig den skribent ha som recenserar musik på platta eller scen? I dagens SvD K på sid 23 får Suedes sämsta betyg av Kristin Lundell. http://www.svd.se/kulturnoje/scen/suedes-comeback-ar-bara-sorglig_5769049.svd Jag är inte särskilt intresserad av Suede. Ärligt talat är det bara lite kul att läsa nedgörande recensioner. I SvD är de oftast välformulerade med en viss finess, humor och diplomati. Och med goda motiveringar. Men den här gången har recensenten bara klampat fel, tja inte ens det, hon har missförstått sitt uppdrag.

Som du ser när du öppnar länken, skriver Kristin Lundell om sina minnen av Suede och hur töntiga de är nu när de efter 20 år är på turné igen och uppträder på Cirkus. Hela recensionen handlar om image och uppträdande. Men hur var musiken på Cirkus?

Spelade dom bra, hur var basisten, trummisen, vokalisten? Inte ett ord om musiken, bara text om hur fel det är att uppträda när man är så ålderstigen och bandet enligt Kristin Lundell är så omodernt.

En totalt intetsägande bedömning för den som är musikintresserad. Jag stötte på något liknande för Radiohead som jag tyvärr inte kan dokumentera. Där sa recensenten ungefär att jaha, gäsp, de försöker vara intellektuella, så vadå? Inte ett ord om själva musiken, konsten.

Varför anlitas oerfarna skribenter som inte klarar av att bedöma konsten, musiken? Kristin Lundell, t ex, skulle passa bättre som sparringpartner till Blondinbella. I varje fall om man ska döma efter hennes text om Suedes.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: