Hoppa till innehåll

Ariel Sharon är död.

2014-01-13

Ariel Sharon אריאל שרון

avled häromdagen efter flera år i koma efter en stroke.

sharonI dagsläget hyllas han ganska okritiskt i västerländska media. Ariel var en politisk och militär bulldozer. Han var aktiv i Haganah 1920-1948. Det var en en sionistisk/judisk terrorgrupp som tillsamman med liknande militanta sionistiska grupper med bomber, mord på civila och rena avrättningar fördrev den palestinska befolkningen från Palestina. En parallell terrorgrupp var Sternligan med en annan av Israels blivande premiärminister Yitzhak Shamir som ledare. Förutom terror och fördrivning av stora delar av den palestinska befolkningen från deras land, mördade de sionistiska terroristerna också FN:s Folke Bernadotte 17/9 1949 därför att han förespråkade en detaljerad fredlig uppgörelse mellan araber och judar i form av en tvåstatslösning.  Det förslaget fick sionisterna att gå i taket. De ville ha och fick till slut en stat med medborgarskap grundat på judiskt ursprung och dito rastillhörighet. Den franske flygöversten André Sérot mördades också vid det välplanerade attentatet, vars förövare senare hyllades som hjältar i Israel.

1982 legitimerade Sharon  de Israel-lojala libanesiska falangisternas massmord på 700 civila i flyktinglägren Sabra och Shatila i Libanon. Flyktingarna i lägren var/är  fördrivna av sionistiska terrorister (se ovan).

Wiki: ”Den 28 september 2000 gjorde Sharon en uppmärksammad promenad på moskeplatsen i Jerusalems Gamla Stad, islams tredje heligaste plats, tillsammans med ett tusental israeliska poliser. Där förklarade han att platsen, som israeler brukar benämna Tempelberget, inbegripet Klipp- och al-Aqsamoskeerna, skulle förbli under israelisk överhöghet för all framtid.”

Denna Sharons oerhörda symboliska förolämpning mot det palestinska samhället orsakade den andra Intifadan, انتفاضة (Al-Aqsaintifadan).

Det är ovisst vilka motiv Sharon som premiärminister hade för att utrymma Gazaremsan (men behålla Israels struptag över området) och i vilken mån han verkligen var villig att återlämna den av Israel sedan 65 år ockuperade Västbanken till palestinierna.

http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/anderslindberg/article18163792.ab?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: